Tagasi mobiilivaatesse
Värskendamiseks tõmba

karamell kisell

Kööginõuanded, toiduvalmistamine, retseptid jm.

karamell kisell

PostitusPostitas kati » Reede Veebr 18, 2005 11:14

Tere, soovin teada kuidas saab teha karamell kiselli aga ka kakao või piima.
mitte et ta tuleks paks vaid enam jaolt ikka sama vedel kui piim.
kati
 

Re: karamell kisell

PostitusPostitas mimps » Reede Veebr 18, 2005 15:24


Sama vedel kui piim ,siis ära lisa tärklist.Aga see siis päris lurr.
Ikka peab tärklist panema kuid veidi,et oleks paras.
mimps
 

Re: karamell kisell

PostitusPostitas CatLyn » Reede Veebr 18, 2005 17:02

Mimpsuga nõus. Sõna "kisell" juba ütleb, et peab veidi ka kartulijahu lisama. Mida vedelam kisell, seda vähem tärklist.
[b][i]Cat[/b][/i]
CatLyn
 
Postitusi: 88
Liitunud: Neljapäev Mai 05, 2005 22:44

Re: karamell kisell

PostitusPostitas CatLyn » Reede Veebr 18, 2005 17:25

Ma pole enam ammu karamellkiselli teinud, aga vist oli nii, et alguses kuumutad pidevalt segades veevannis suhkru ( mõned teevad ka kuival pannil, ise pole proovinud), kuni see muutub helepruuniks. Siis segad sulamassi sisse pisut kuuma vett, segad kuni karamell lahustub. Piim või siis ka vesi (oleneb mida soovid...mulle meeldib piimaga ) aja keema, lisa karamell ja vastavalt siis kui paksu kiselli soovid natu külma veega või piimaga segatud tärklist ( maisi või kartuli) ja kuumutad keemiseni. Vahepeal maitse...ehk pead lisama veidi suhkrut.
ca liiter piima, 6 spl. suhkrut ja tärklist pane siis vähem, kui paksule kissellile. "Silmaks" peale võid panna keedist.
Valmis ongi :)
Nu nagu tavalist kiselligi teed, nii ka piimast või kakaost. Piim lase keema, lisa suhkur...taas veega või piimaga lahustatud tärklis...see lisada siis keevale piimale ja keeta segades massi nõrgal tulel nati aega. Kuumale massile võid lisada soovi korral natu vanilliini või riivitud apelsinikoort vms.

Head maiustamist...
Nämm...endal läks suu vesiseks ;)
[b][i]Cat[/b][/i]
CatLyn
 
Postitusi: 88
Liitunud: Neljapäev Mai 05, 2005 22:44

Re: karamell kisell

PostitusPostitas Priske » Pühapäev Juun 26, 2005 23:48

Pool suhkrust kõrvetada pannil v potis (mitte liiga tumedaks, see teeb mõruks) Lisa keeva vettveidi, et ühtlaselt karamell lahustuks. Siis kalla karamell keeva piima sisse, lisa teine osa suhkrust ja veidi vees lahustatud kartulijahu. Kui tahad tugevamat maitset võid ka kogu suhkru karamellistada. Võib maitseks ka veidi vaniljesuhkrut lisada.
Priske
 

Re: karamell kisell

PostitusPostitas kalinka » Teisipäev Juun 28, 2005 23:36

meie perele meeldib hoopis karamellpuder.Osa suhkrust pruunistada lisada nats vett, et sulaks siirupiks,siis valada hulka piim ja kui see segu keema touseb, siis kloppida hulka manna ja vaniljesuhkur.Kui on pisut jahtunud, vahustage ja piimaga on väga hea magustoit.
kalinka
 


Mine Kööginurk

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist