KoduKauniks
Kodu- ja aiandusteemalised foorumid
ARTIKLID  VESTLUSRINGID  KUULUTUSED  SÜNDMUSED  ÜLEVAATED  KKK  LINGID  SOODUS  TOIMETUS
Sisustus  Ehitus  Elukeskkond  Aiandus  Toataimed  Talu/Mets  Koduabi  Köök  Pere  Lemmikloom  Tervis/Ilu  Käsitöö
karamell kisell
Postitanud: kati
Kuupäev: 18/02/2005 10:14

Tere, soovin teada kuidas saab teha karamell kiselli aga ka kakao või piima.
mitte et ta tuleks paks vaid enam jaolt ikka sama vedel kui piim.

Re: karamell kisell
Postitanud: mimps
Kuupäev: 18/02/2005 14:24


Sama vedel kui piim ,siis ära lisa tärklist.Aga see siis päris lurr.
Ikka peab tärklist panema kuid veidi,et oleks paras.

Re: karamell kisell
Postitanud: CatLyn
Kuupäev: 18/02/2005 16:02

Mimpsuga nõus. Sõna "kisell" juba ütleb, et peab veidi ka kartulijahu lisama. Mida vedelam kisell, seda vähem tärklist.

Re: karamell kisell
Postitanud: CatLyn
Kuupäev: 18/02/2005 16:25

Ma pole enam ammu karamellkiselli teinud, aga vist oli nii, et alguses kuumutad pidevalt segades veevannis suhkru ( mõned teevad ka kuival pannil, ise pole proovinud), kuni see muutub helepruuniks. Siis segad sulamassi sisse pisut kuuma vett, segad kuni karamell lahustub. Piim või siis ka vesi (oleneb mida soovid...mulle meeldib piimaga ) aja keema, lisa karamell ja vastavalt siis kui paksu kiselli soovid natu külma veega või piimaga segatud tärklist ( maisi või kartuli) ja kuumutad keemiseni. Vahepeal maitse...ehk pead lisama veidi suhkrut.
ca liiter piima, 6 spl. suhkrut ja tärklist pane siis vähem, kui paksule kissellile. "Silmaks" peale võid panna keedist.
Valmis ongi smiling smiley
Nu nagu tavalist kiselligi teed, nii ka piimast või kakaost. Piim lase keema, lisa suhkur...taas veega või piimaga lahustatud tärklis...see lisada siis keevale piimale ja keeta segades massi nõrgal tulel nati aega. Kuumale massile võid lisada soovi korral natu vanilliini või riivitud apelsinikoort vms.

Head maiustamist...
Nämm...endal läks suu vesiseks winking smiley

Re: karamell kisell
Postitanud: Priske
Kuupäev: 26/06/2005 23:48

Pool suhkrust kõrvetada pannil v potis (mitte liiga tumedaks, see teeb mõruks) Lisa keeva vettveidi, et ühtlaselt karamell lahustuks. Siis kalla karamell keeva piima sisse, lisa teine osa suhkrust ja veidi vees lahustatud kartulijahu. Kui tahad tugevamat maitset võid ka kogu suhkru karamellistada. Võib maitseks ka veidi vaniljesuhkrut lisada.

Re: karamell kisell
Postitanud: kalinka
Kuupäev: 28/06/2005 23:36

meie perele meeldib hoopis karamellpuder.Osa suhkrust pruunistada lisada nats vett, et sulaks siirupiks,siis valada hulka piim ja kui see segu keema touseb, siis kloppida hulka manna ja vaniljesuhkur.Kui on pisut jahtunud, vahustage ja piimaga on väga hea magustoit.



Nimi: 
Sinu E-Post: 
Teema: 
Rämpspostituste filter:
Palume sisestada pildil nähtav kood allpoololevasse kasti, foorumi kaitseks rämpspostitusi sisestavate robotite eest. Täname!
CAPTCHA


This forum powered by Phorum.